News
Nominatie Artur van de biggelaar IR Noordhofprijs

Nominatie Artur van de biggelaar IR Noordhofprijs

27 February 2018

Onze medewerker Artur van den Biggelaar is genomineerd voor de Ir. Noordhofprijs. Dit is een onderscheiding voor de beste vakman of vakvrouw in Zuidoost-Brabant in de categorieën bouw, metaal, mechatronica en overige vakgebieden. Deze verkiezing wordt beschouwd als de Oscars van het vakmanschap. Het doel van de prijs is de promotie van het vakmanschap in de regio en het entousiasmeren van jongeren om in de techniek te werken en vakopleidingen te volgen. Dit jaar zijn er vanuit VDL 3 toppers genomineerd voor de Ir. Noordhofprijs van 2017: Korkmaz Kahveci, Tino Glas en Artur van den Biggelaar.

Artur van den Biggelaar – Monteur mechatronica in opleiding
Artur (19 jaar) wordt bij VDL Apparatenbouw opgeleid tot Monteur mechatronica. Hiermee kan hij van zijn hobby ook zijn vak maken. Hij is namelijk ook in zijn vrije tijd veel bezig met techniek, zoals het sleutelen aan onder andere auto’s en scooters. Al van jongs af aan klust hij samen met zijn vader geregeld aan allerlei apparaten, waaronder grasmaaiers. Ook hebben zij samen een knikkerbaan gemaakt voor De Ontdekfabriek in Eindhoven, waarbij knikkers door middel van een ruitenwissermotor omhoog worden gevoerd. Thuis hebben ze een draaibank; ze knutselen dan ook graag met elektronica en metaal. Lassen, draaien, etc. Artur loopt vaak een aantal stappen voor in het proces; in zijn hoofd heeft hij zijn ideeën dan al uitgewerkt en het product al gemaakt. Na het afronden van zijn opleiding zou hij graag aan de slag gaan bij de technische dienst of als (onderhouds)monteur.

De uitreiking van de Ir. Noordhofprijs vindt plaats op woensdag 22 november in het Evulon in Eindhoven. Wij wensen Korkmaz, Tino en Artur veel succes en plezier toe tijdens de uitreiking!  

Back to overview