Nederlands

Nieuws

SmartGoals zet voet op Chinese grond

SmartGoals heeft 58 systemen verkocht aan China. Met distributeur GloryStone Sports verwacht de Eindhovense start-up daar vaste voet aan de grond te krijgen.

In samenwerking met Glory- Stone Sports - een bedrijf dat zich bezighoudt met het verder ontwikkelen van het Chinese voetbal - betreedt SmartGoals de Chinese voetbalmarkt. Afgelopen week vertrok vanuit VDL Apparatenbouw, de producent van de SmartGoals, de eerste container met daarin 58 SmartGoals Premium Sets naar China. Een grote order voor de spin-off van de TU/e. Chris Heger, een van de oprichters, hoopt op een doorbraak.

Sporttraining
SmartGoals is een set van zes doeltjes gemaakt van slimme pionnen voor sporttraining. In de pionnen zijn lichtjes en sensoren verwerkt. Steeds zijn er twee opgelicht als doel. Als er gescoord is, licht een volgend doel op. "De goals helpen in het trainen van reactiesnelheid, kijkgedrag, overzicht en handelingssnelheid van sportteams. Daarnaast vergroten ze de beleving en het spelplezier."

Vanaf de eerste presentatie op de Dutch Design Week in 2010 werden de slimme pionnen enthousiast ontvangen. Inmiddels hebben veel Europese topclubs ze in gebruik. Maar amateurvoetbalclubs hebben vaak moeite met de kosten. En hoewel de prijs inmiddels naar beneden is gebracht en de internationale verkoop in onder meer de Verenigde Staten en Canada op gang komt, komt de jaarlijkse verkoop nog niet boven de 150. China lijkt daar verandering in te gaan brengen. 

"De voetbalmarkt in China groeit op dit moment explosief. GloryStone Sports exporteert allerlei westerse initiatieven gericht op voetbal naar China. Door onze strategische samenwerking worden onze SmartGoals samen met Nederlandse kennis ingezet om het Chinese voetbal op de kaart te zetten", zegt Heger. "De SmartGoals worden ingezet bij Chinese clubs en scholen. Dat is een grote markt, dus we verwachten daar grote aantallen te kunnen wegzetten."

 

‘De voetbalmarkt in China groeit op dit moment explosief.’ - Chris Heger

Auteur: | Publicatiedatum: 19-6-2017
Naar het nieuwsoverzicht